Mausteinen kaalipata

Mausteinen kaalipata

2             sipulia

1 rkl       voita tai öljyä

1 tl          kurkumaa

1 dl         vettä

reilu 1/2 kg valkokaalia

2             porkkanaa

2              perunaa

1/2 dl     öljyä

(1-2         valkosipulinkynttä)

1-2 tl       tuoretta inkivääriä raasteena

ripaus    maustepippuria

1/2 tl       suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pehmeäksi. Lisää kurkuma ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kuullota kasvisraasteita noin 20 minuuttia kunnes ne pehmenevät.

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää valkosipuli, inkivääri,mustapippuri ja suola sekä tilkka vettä sipuliseoksen joukkoon ja hauduta vielä muutama minuutti. Yhdistä kasvisraaste- ja sipuliseokset. Lisää tilkka vettä ja hauduta vielä muutama minuutti.