Omena-rahkapiirakka

Omena-rahkapiirakka (myös gluteenittomana)
( Ohje saatu Niina Räsäseltä)


Pohja ja muruseos:

8 dl vehnäjauhoja (tai kaurapohjaisia gluteenttomia jauhoja, jotka ovat hiukan karkeampia)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää sula tai puoliksi sulanut rasva kuiviin aineisiin, että saat murumaisen seoksen.
Jaa seos puoliksi, että voit tehdä toisesta puolesta pohjan, toinen jää pintamuruiksi

3. Lisää pohjapuolikkaaseen
1 kananmuna
2 dl piimää
Sekoita ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle pohjaksi.

4. Pieni n.4-6 keskikokoista omenaa kuutoiksi tai lohkoiksi ja levitä pohjan päälle.

5. Omenoiden päälle sekoita keskenään ja levitä
2 purkkia maitorahkaa tai sitruunarahkaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
sitruunan kuori ja mehu, jos käytät maustamatonta rahkaa

6. Ripottele päälle muruseos jonka säästit. Jos käytät gluteenittomia jauhoja, niihin voi
tarvita lisätä vielä hiukan jauhoja, että seoksesta tulee paremmin murumainen.

7. Paista 200 asteessa n. puoli tunta