Kurpitsapiirakka eli pumpkin pie

Kurpitsapiirakka eli pumpkin pie

3               munaa

2 ½ dl    fariinisokeria

4-5 dl      kurpitsasosetta

3 dl           vehnäjauhoja

2 tl            leivinjauhetta

1 tl             vaniljasokeria

1 tl             kanelia

1 tl             inkivääriä

1 dl            juoksevaa rasvaa

Kuorrutus

2 rasiaa (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl       omenamehua

1 dl             tomusokeria

1 tl              inkivääriä

Keitä ensin kurpitsalohkot tilkassa vettä ja soseuta ne. Jähdytä sose.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kurpitsasose.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja inkivääri keskenään. Sihtaa kurpitsavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi juokseva rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, halkaisija 28 cm. Tasoita pinta.

Paista uunissa 175 asteessa noin 30 min,kunnes piirakka on kypsä. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle.