Raparperi-toscapiirakka

Uunipellillinen

5           munaa
3 dl      sokeria
150 g   voita (sulaa)
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl   leivinjauhoja
2 tl        vaniljasokeria

Tosca:
200 g    voita
2 dl        sokeria
200 g    mantelilastuja
½ dl      vehnäjauhoja
2 rkl      maitoa

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula ja jäähdytetty rasva muna sokeri seokseen.
Sekoita keskenän vehnäjauhot, leivinjauho ja viniljasokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan.
Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikin leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
Ripottele päälle raparperipalat.
Paista 200 C alimmalla tasolla 20 min.

Valmista sillä aikaa tosca:
Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon mantelilastut, vehnäjauhot ja maito, kiehauta tosca.
Levitä kuuman piirakan päälle.
Paista edelleen 15 min toiseksi ylimmällä tasolla.
Leikkaa jäähtyneenä.