Paperissa paistettu kala

Paperissa paistettu kala


4 ahven-, siika- tai kuhafieleetä, noin 170 g/filee
ripaus ruolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl    hunajaa


1 rkl    öljyä
1/2      purjoa
2          sipulia
1          porkkana
            tillisilppua
            timjamia
            ripaus suolaa ja pippuria
1 rkl   öljyä voiteluun

Leikkaa purjo renkaiksi ja porkkana ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja paista pilkottuja kasviksia siinä hetki. Mausta seos.

Leikka ruoanvalmistus- tai leivinpaperista jokaiselle kalafileelle sopivan kokoinen pala, noin 30x30 cm ja voitele öljyllä. Aseta kalafilee paperin keskelle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle pippuria ja suolaa ja levitä jokaiselle hiukan myös juoksevaa hunajaa. Jaa kasvikset tasaisesti jokaiselle fileelle. Sulje paketit puolikuun muotoisiksi. Tee paketeista niin tiiviit, että ne kestävät kääntämisen.

Kuumenna valurautapannu kuiviltaan melko kuumaksi. Paista jokaista pakettia molemmin puolin noin 2-3 minuuttia puoleltaan. Nosta paketti suoraan lautaselle ja anna ruokailijan itse avata pakettinsa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja sitruunalohkoja.