Martanpäiväretki 25.7.21

Alpakat Kiefer, Elliot ja Papu Heponiemen tilillä Jäppilässä
Jäpppilän kievari
Jäppilän kievari
Jäppilä kievarin hampurilaisannos
Puuviestospihan emäntä Leila
Puuveistospihan kirahvit
Puuviestospihan kukkataulut
Puuveistospihan lampi
Puuviestospihan rinne lammelta päin
Puuviestospihan pukit

Järjestimme su 25.7.  Martanpäiväretken Jäppilään. Kävimme ensi syömässä Jäppilän Kievarissa hyvää ruokaa jonka jälkeen menimme puuveistospihaan vierailulle. Emäntä Leila kierrätti meitä ympäri pihaa ja kertoi tarinoita veistoksista matkan varrella.

Jos kiinnostaa vierailla puuveistospihalla niin ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Helena Alanteeseen jolla on yhteystiedot. Yhteystiedot

Lopuksi joimme iltapäiväkahvit Heponiemen tilalla. Suosittelen vierailemaan kahvilassa.

Heponiemen tila on yksi Jäppilän kirkonkylän vanhimmista tiloista. Viimeisin sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2011, jolloin tilan hallinta siirtyi Ulla Hynniselle. Mansikanviljely tilalla aloitettiin vuonna 2011. Mansikan lisäksi tilalla viljellään hernettä ja perunaa sekä pienimuotoisesti yrttejä. Viljely on luomuviljelyä. Tilalla toimii myös kesäkahvila ja pieni tilamyymälä, jossa on myynnissä myös lähialueen tuottajien tuotteita. Tilausleivonnaisia tehdään vuoden ympäri. Myynnissä on myös polttopuita. Kesämökkiä ja kahvilan yläkerrassa sijaitsevaa kesähuonetta vuokrataan majoittumiseen.

Tilalta löytyvät myös suloiset alpakat Kiefer, Elliot ja Papu, vuohia, Eppu-pupu, kanoja ja kukkopoika sekä koiraherra Taneli.